Hardcore Spinnfiske, Pannben av stål.

Som en mörbankad filé sitter jag här och skriver detta inlägg. Helgen var hård.. Hardcore spinnfiske pelagiskt två dagar i sträck. Nöta, nöta och nöta.

Undertecknad, Michelle och Pontus fiskade i hans nya båt. Lördagen blev jungfruturen i den skutan.

Det skulle bli både med och motgångar. Motorn dog om vart annat och vid första riktiga stoppet la växeln av. Det blev att ro med åror ägnade för en gummibåt i tilltagande vind resten av dagen. Skam den som ger sig..

När vi kom till djupare vatten började vi lokalisera fisk på lodet. Vi fiskar av ett intressant område precis enligt planen. Sjön låg spegelblank och solen hade just gått upp.

I lugnet hör man plötsligt Pontus vråla, ”Jävlar! Motherfucker, där satt den!!”.

Fisken följer först med ganska fint men tyngden kommer intill båten. Gäddan får utbrott och rusar iväg på hård broms.

Vi synar en vacker madam komma upp ur djupet och jag tar ett stadigt gälgrepp på henne. Det är glädje i båten över den lilla succé som just inträffat. Planen gick som den skulle.

Damen mätte 113cm/9,25kg och nöp en Wolfshad i Norsfärg från Sun City Predator Show.

IMG_2104 beskärd

Vi nötte vidare och det blåste upp rätt mycket framåt eftermiddagen.

Utan pannben av stål hade vi aldrig klarat av fisket denna helgen. Några timmar efter Pontus gädda missar både han och Michelle ett var sitt hugg på kort tid. Strax efter drar Pontus en mindre gädda.

Lite nötande senare smäller det till som ett blixtnedslag i spöet då betet är fem-tio meter från båten. Jag sätter mothugget och gäddan kämpar hårt och aggressivt. Då vi synar fisken uppskattar jag den till runt 90cm och ca fem, kanske sex kilo.

I stunden då jag ska få tag i gällocket på damen ändras dock min uppfattning.

En grymt vacker leopard med sjukt stora fenor på 104cm/ca 7,2kg. Denna gädda högg ett Baggebete Biggie i en dov färg med olivgrön rygg.

IMG_2127 RedIMG_2133 beskärd

Två fiskar över metern och glädjen i båten är enorm. Underbart vad gäddfiske är roligt.
Timvis med kastande utan ett pet. Plötsligt från ingenstans är alla timmar med slit så värt det när man får en vacker madam.

Efter denna blev det bara ett oändligt kasta veva, kasta veva. Tålamodet fick sig en bra omgång denna helgen.

Söndagen slutade med ett hugg för Michelle som var en fisk på uppskattningsvis 90-100cm. Släppte fem meter från båten när hon vände i ytan.. Surt! Men vi fick iallafall upp hoppet en tid där.

Tack för denna helgen både Pontus och Michelle! Vi gjorde en hästinsats och tänjde bra mycket över gränserna på tålamodet. Nästa gång har vi karmakontot med oss och då sitter hon där!.. Huva liga..

//Jerkolisten

Annonser

Om Roy "Jerkolisten" Ridbäck

Sportfisketokig kille med fokus på gäddfisket. Fiske är mitt liv.. Driver medfokuspagadda.wordpress.com
Det här inlägget postades i 110+, Baggebetet, Big, Blekinge, Djupt fiske, Gädda, Gäddfiske, Gummibete, Hauki, Hecht, Jerkoholic, Jerkolisten, Kaggebagge, Klarvattensjö, Lång gädda, MedFokusPåGädda, Muskie, Nöta, Northern Pike, Okategoriserade, Pelagiskt fiske, Pike, Redig gris, Roy Ridbäck, Shad, Spinnfiske, Stor gädda, Svartzonker, Team kaos, Vår, Vårfiske, Wolfcreek, Wolfcreek Lures. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s